Hidden Spaces

En iscenesat lydvandring i Ørestad og Naturpark Amager – del af Arkitekturhovedstad 2023

På en plads med store, ruinagtige sten møder vi tre personer, der gerne vil nærme sig hinanden. De er sammen, men alene, og der er ikke noget at samles om. Fra de omkringliggende lejligheder strømmer brudstykker af historier om livet inde bag vinduerne. I Ørestad spejler glasfacaderne græsmarker. Bygningerne rummer og hæmmer livets udfoldelse med deres byplanlagte arkitektoniske strukturer. Hvordan opstår sammenhængskraft mellem mennesker i den smukt designede bydel?

Når vi går, bringer det langsomme tempo indtrykkene helt tæt på, og fortællinger opstår. Kom med på en iscenesat lydvandring i rummene mellem Ørestadens høje huse og hen over Kalvebod Fælleds åbne vidder.

Inspireret af Ørestads arkitektur er Hidden Spaces en vandring i byrum og natur med et lydspor, som via høretelefoner intensiverer omgivelserne, mens performere maler levende billeder af bydelens hverdagsfortællinger. Vi undersøger, hvordan byplanlægning, handelsliv og offentlige pladser påvirker måden, vi bruger byen på. Vi leder efter de skjulte steder, bringer dem til live og hylder de rum, hvor fællesskab spirer frem i storbyens allernyeste byrum.

København er af UNESCO udnævnt til verdens Arkitekturhovedstad 2023. Som en del af det sætter Hidden Spaces arkitekturen utraditionelt i spil med lydkunst, performance og nykomponeret musik af Henriette Groth i instruktør Camila Sarrazins iscenesættelse.

Forestillingen starter ved Vestamager Metrostation. Forholdene er desværre ikke egnede for gangbesværede eller kørestolsbrugere. 

Panelsamtaler:

I forbindelse med CAFx/Københavns Arkitekturfestival afholdes der panelsamtaler før forestillingen fredag d. 9. juni kl. 19:30 og *søndag d. 11. juni kl. 17.30. Her kan du blive klogere på tankerne bag forestillingen samt Ørestadens moderne arkitektur. Samtalerne afholdes i Ildsjælehuset, Granatvej 13, 2770 Kastrup. Der er gratis entré.

Deltagere i panelet:

  • Camilla van Deurs – Overstadsarkitekt, Københavns Kommune.
  • Mette Bugge – Beboer, Ørestad
  • Camila Sarrazin – Instruktør og kostumedesigner, Hidden Spaces

*Det er med stor beklagelse, at vi er nødt til at aflyse panelsamtalen på søndag d. 11. juni grundet sygdom.

 

 

SPILLEPERIODE 8. – 24. juni 2023 · Onsdag – søndag kl. 19:00 og 21:00

MØDESTED Vestamager Metrostation VARIGHED 60-70 min – ruten er ca. 1,6 km

ALDERSGRUPPE Fra 14 år

KØB BILLET

 

Forestillingen er støttet af: Amager Vest Lokaludvalg, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Statens Kunstfond Komponiststøtte, Dansk Komponistforening, Lemvigh-Müller Fonden, William Demant Fonden samt Louis-Hansen Fonden

 

 

Kontakt GLiMT Amager